Держсекретар США Джон Керрі подякував міністрові закордонних справ Японії Фуміо Кісіду за пакет додаткових санкцій проти Росії.

«Щодо ситуації в Україні держсекретар Керрі висловив подяку за оприлюднені Японією 28 липня додаткові санкції проти Росії. На це міністр закордонних справ Кісіда заявив, що Японія оголосила про додаткові санкції, надаючи велике значення солідарності з країнами G7, і має намір і надалі вживати заходів щодо цього питання в тісній взаємодії з країнами G7», - йдеться в заяві МЗС Японії, передає РІА «Новости».

Уряд Японії в понеділок оприлюднив нові санкції проти Росії через ситуацію в Україні. Санкції передбачають заморожування активів в Японії осіб та організацій, безпосередньо причетних до анексії Криму Росією та до дестабілізації ситуації на сході України». Японія узгодить свої дії щодо нових проектів по лінії Європейського банку реконструкції та розвитку з тими заходами, які взяв на себе Євросоюз. Крім того, будуть запроваджені обмеження на імпорт кримських товарів.

Нагадаємо, у МЗС РФ вважають, що оголошення Японією 28 липня додаткових санкцій щодо Росії є недружнім і недалекоглядним кроком, який базується на глибоко помилковому уявленні про реальні причини того, що відбувається в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39