Прокуратура Тернопільської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом сприяння терористичній організації за частиною 1 статті 258-3 Кримінального Кодексу України.

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства, встановлено, що у липні поточного року двоє 28-річних братів-тернопільців вербували жителів області для участі в діяльності терористичних організацій «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка» та проведення акцій протесту проти дій державної української влади.

«Чоловіки інструктували, організовували матеріальне забезпечення, практичне тренування, бойову підготовку залучених осіб у спеціальних таборах на території Російської Федерації для їх подальшої участі в терористичних акціях на сході України», - йдеться в повідомленні.

За участь у бойових діях на боці ДНР і ЛНР чоловіки обіцяли завербованим грошову винагороду в сумі 8000 грн на місяць, з додатковою оплатою за кожного знищеного українського військовослужбовця та міліціонера.

Обом тернопільцям повідомлено про підозру й обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54