Кабінет Міністрів України у пропонованих змінах до державного бюджету на 2014 рік передбачає виділення 9,1 мільярда гривень на додаткове фінансування українських силовиків, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на брифінгу в Кабміні, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У проекті змін до державного бюджету ми пропонуємо додаткове фінансування для українських Збройних сил України, Національної гвардії і всіх задіяних в антитерористичній операції - 9,1 млрд грн», - сказав він.

На відновлення східних регіонів України, які постраждали внаслідок проведення антитерористичної операції, пропонується виділити 3,3 млрд грн.

«Друга стаття витрат - це відновлення сходу України. Ми пропонували близько 8 млрд, але після коригування до кінця поточного року ми передбачаємо суму в 3,3 млрд гривень на відновлення пошкодженої інфраструктури сходу», - зазначив Яценюк.

Також він додав, що необхідно думати не тільки про схід України, але й про всю країну. «Є вся держава, якій також треба допомагати, тому окремо мільярд гривень на соціально-економічний розвиток регіонів буде в державному бюджеті України», - підкреслив Яценюк.

При цьому, за словами прем'єра, незважаючи на складність економічної ситуації та згортання активності іноземних інвесторів, уряд «знайшов можливість не зменшувати соціальні видатки, не скорочувати фактичні розміри зарплат, не відправляти всіх у неоплачувані відпустки, а залишити колишнім рівень соціального забезпечення».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом