Ізраїльська армія припинила бойові дії в секторі Гази на невизначений термін, повідомляє «ИТАР-ТАСС» з посиланням на прес-службу ЦАХАЛ.

Як заявили ізраїльські військові, на території сектора, тим не менш, тривають роботи з ліквідації тунелів, якими контрабандою доставляються зброя і боєприпаси. Армія оборони Ізраїлю готова відновити активні дії в разі першої же провокації з боку палестинців.

У свою чергу, ХАМАС заявив, що розглядає затишшя як «тактичну перерву». Ісламісти не вважають себе пов'язаними будь-якими зобов'язаннями щодо припинення вогню незважаючи на те, що Радбез ООН запропонував сторонам укласти перемир'я на час свята Ід аль-Фітр. Минула ніч виявилася найтихішою за всі останні тижні: ісламісти випустили лише одну ракету по місту Ашкелон, у відповідь ізраїльтяни обстріляли місто Бейт-Лахія у секторі Гази.

Військова операція «Непорушна скеля» проходить із 7 липня. Як мету заявлено припинення ракетних обстрілів ізраїльських міст з боку сектора Гази. За останніми даними, в Ізраїлі загинуло 43 людини, палестинська сторона заявила про більш ніж тисячу загиблих.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

76
Теги