Бажання Арсенія Яценюка залишити пост прем'єр-міністра України є цілком логічним. Таку думку в коментарі Forum'у висловив член комітету Верховної ради України з питань фінансів і банківської діяльності народний депутат (позафракційний) Андрій Пінчук.

«З точки зору політика дії Яценюка абсолютно логічні. Він чудово знає, наскільки ситуація в країні складна і проблемна. Тому брати на себе відповідальність за те, що восени вже кожна людина відчує на собі наслідки підвищення вартості комуналки, відсутність виплат соціальних, пенсійних грошей, йому не захотілося», - вважає він.

Також нардеп зазначив, що Яценюк-прем'єр «дійсно, мабуть, хотів щось поміняти - були докладені зусилля. Але результат украй негативний. Цьому є і об'єктивні, і суб'єктивні причини: революція, війна, склад Кабміну та ін.».

«Коли вони йшли і скидали владу зі зброєю, то повинні були розуміти, що цим же й закінчиться, а не говорити, що наступного дня після зникнення Януковича все буде чудово. Йде війна, якій можна було запобігти шляхом переговорів. На жаль, і багато міністрів показали себе не з кращого боку. І досягнень КМУ на цей момент я не бачу. Уряд Майдану не міг бути ефективним. Це уряд емоцій. Там дуже мало фахівців», - додав він.

«Те, що все робиться під диктовку МВФ, щоб отримати 1,5 млрд дол. зрозуміти складно. Коли Росія давала 15 млрд - скільки критики було. А тут МВФ ріже по живому, і все це нормально сприймають», - зазначив парламентарій.

У той же час Пінчук зазначив, що розвал коаліції для проведення позачергових виборів він не підтримує. «У країні йде війна, і при цьому розвалюється коаліція, оголошуються перевибори. Перевибори потрібні, але явно не зараз. Практика показує, що політики, які стояли на Майдані й ототожнювали собою демократію, прозорість і волю народу, абсолютно плювати хотіли на волю народу та свої обіцянки. Вони керуються своїми особистими і політичними інтересами», - підсумував він.
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187