Бажання Арсенія Яценюка піти у відставку з поста прем'єр-міністра - це спроба уникнути відповідальності за катастрофічну ситуацію в економіці. Таку думку в коментарі Forum'у висловив народний депутат України (група «За мир і стабільність») Володимир Олійник.

«Дії Яценюка були прогнозовані. Він сам казав: «Це уряд камікадзе», - заявив він.

Нардеп наголосив, що Кабмін в першу чергу відповідає за економіку. «Ситуація в економіці катастрофічна. Говорили про АТО як про короткострокову операцію, а все затягується в часі, і незрозуміло, коли завершиться. Це додаткові витрати. І відчуття того, що все спишуть на них, змушує діяти на випередження: тікати першими з корабля під назвою «Уряд України». Це спроба уникнути відповідальності», - зазначив парламентарій.

Що стосується успіхів Кабміну Яценюка, то, на думку Олійника, їх немає. «Навряд чи можна говорити про якісь успіхи. Ніяких реформ не розпочато. Успіхи є тільки у запозиченні коштів, що небезпечно для країни, коли позичаємо, проїдаємо, а віддавати доведеться іншим поколінням. Рівень корупції залишається колишнім. На посади призначаються непрофесіонали за гроші. До того ж не можна сказати, що сам уряд був професійним. Є міністри, які жодного дня не працювали в галузі - вони не розуміють, що треба робити, і можуть тільки шкодити, а не керувати», - упевнений парламентарій.
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43