Прокуратура Донецької області розслідує діяльність міліціонера, який очолив «народну кримінальну міліцію» самопроголошеної Донецької народної республіки.

Про це Forum'у повідомили в прес-службі Донецької прокуратури.

Зокрема, прокуратурою встановлено, що оперуповноважений Краматорського міського відділу міліції 1986 року народження встановив зв'язки з представниками ДНР і «всебічно сприяв їхній злочинній діяльності».

«Зокрема, вживав заходів до того, щоб бойовики «ДНР» уникали кримінальної відповідальності за свої численні злочини», - наголошують у прокуратурі.

Також встановлено, що згодом міліціонер очолив «народну кримінальну міліцію», яку на території Краматорська створили представники ДНР, повідомляють у відомстві.

Крім того, прокуратурою перевіряється причетність працівника міліції до розбою в автосалоні міста, внаслідок чого злочинці заволоділи майном на суму понад 5 мільйонів гривень.

«За ці злочини працівника міліції затримали відповідно до ст. 208 КПК України. Слідчим прокуратури Донецької області затриманому повідомлено про підозру у скоєнні зазначених злочинів», - резюмують у відомстві.

Слідчим відділом прокуратури Донецької області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 256 Кримінального Кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39