Представники влади не повинні робити заяви, які провокують дестабілізацію в Україні. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у коментарі парламентським журналістам заявив лідер фракції «УДАР» Віталій Ковальчук.

Зокрема, він заявив, що «УДАР» і «Батьківщина» - не в опозиції один до одного. «У нас різний світогляд, ми налаштовані на розвиток України, і влада є інструментом, а інші - налаштовані на отримання влади, як самоцілі, щоб реалізовувати певні вузькопрофільні інтереси», - сказав він.

Крім того, він зазначив, що «якщо б «Батьківщина» зайняла державницьку позицію, якби Яценюк зайняв державницьку позицію, вони не дозволили б собі говорити: як ми заправлятимемо БТРи, це вплине на курс. Такі заяви провокують дестабілізацію в країні».

Також Ковальчук обурився тим, що сьогодні Кабмін не з'явився в парламент на Годину запитань до уряду. «Якби уряд був зацікавлений у тому, щоб було чим заправляти БТР, у належному забезпеченні армії, він був би тут і знову вимагав би розгляду законопроектів про внесення змін до держбюджету і Податкового кодексу. Виникає запитання: чому це не відбувається і кому це вигідно. Якби Яценюк був зацікавлений, щоб в Україні був мир, добробут і ми рухалися в бік Європи, він мав бути тут», - підсумував Ковальчук.

Як раніше повідомляв ForUm, 24 липня Арсеній Яценюк заявив про відставку з посади прем'єр-міністра.



,

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183