Президент України Петро Порошенко намагається домовитися з Росією, щоб пом'якшити удар по вітчизняній економіці після ратифікації Угоди з ЄС. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив політичний аналітик Володимир Золотарьов.

«Угода з ЄС завжди була політичним питанням. У такому вигляді, в якому ми її підписали, ухвалювати її не можна. Цей величезний документ ухвалюватимуть одним голосуванням, хоча логічно було б його розглянути хоча б за галузями. Одні норми принесуть користь, інші - шкоду, але їх ухвалюють усім скопом», - каже Золотарьов.

Також експерт нагадав, що підготовка Угоди починалася ще під час президентства Віктора Ющенка.

«Наша влада завжди сприймала її як підтвердження прозахідного вектора. Але якщо реально дивитися на текст, то є умови, які ми не потягнемо. Йдеться про більш жорстке регулювання і вимальовується багато підводних каменів. І що ще більш важливо - зараз намагаються домовитися з Росією, адже вона погрожує нам торговельною війною у разі ратифікації. РФ стверджує, що Угода йде в розріз з її інтересами, але це не правда і тут грають політичними мотивами. Але для української економіки Угода несе реальну загрозу. Думаю, що Порошенко намагається домовитися з РФ про пом'якшення удару з їхнього боку», - припускає він.

Нагадаємо, що Адміністрація Президента має намір ще на місяць відкласти спрямування до Верховної Ради пакета документів для ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС. За цей час в АП сподіваються заощадити 280 млн грн.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом