Ремонт пошкоджених внаслідок військових дій на сході України доріг та об'єктів дорожньої інфраструктури обійдеться Державному агентству автомобільних доріг України («Укравтодору») попередньо в 1,83 млрд грн.

Про це журналістам сказав голова «Укравтодору» Сергій Підгайний, повідомляє «УНІАН».

«На сьогодні попередньо підрахована витратна частина по Донецькій і Луганській областях становить 1,83 млрд грн», - сказав Підгайний.

Зокрема, за його словами, в Донецькій області зруйновано 10 мостів, а в Луганській - 8. Крім того, необхідно відновити 792 тис. км асфальтобетонного покриття.

«На сьогодні служби автомобільних доріг Донецької та Луганської областей розробляють проекти, після чого буде проведена експертиза й оголошені тендери на відновлення», - сказав глава «Укравтодору», уточнивши, що все це стане можливим після завершення АТО.

Разом із тим, Підгайний повідомив, що кредитний портфель «Укравтодору» становить 40,2 млрд грн, і на сьогодні Кабінет міністрів України вже розробив низку постанов щодо реструктуризації боргу і перевипуску облігацій.

Глава дорожнього відомства також розповів, що близько 90% доріг в Україні потребують ремонту. За його словами, найгірший стан доріг у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській та Одеській областях, а найкращі дороги в Київській, Житомирській та Чернігівській областях.

Як повідомляв ForUm, станом на 8 липня «Укравтодор» попередньо оцінював збитки від руйнування доріг на Донбасі у півмільярда гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом