Звільнений Слов'янськ (Донецька обл.) гостро потребує дезінфікуючих засобів для обробки приміщень, в яких перебували члени незаконних збройних формувань.

Про це повідомляє прес-служба Донецької обладміністрації з посиланням на директора департаменту охорони здоров'я Олену Петряєву.

«Слов'янськ гостро потребує дезінфікуючих та санітарних засобів для обробки будівель, приміщень, які були окуповані представниками ДНР. Насамперед, це стосується сфери медицини, освіти і культури», - зазначила вона.

За її словами, на сьогодні мінімально необхідний обсяг медикаментів у Слов'янську є.

У свою чергу, керівник апарату Донецької облдержадміністрації Ілля Шевляк розповів про те, що в Слов'янську внаслідок військових дій понад 130 будинків і 1140 квартир, потребують скління.

«У 378 людей квартири розбиті, 1400 будинків у приватному секторі постраждали. Заковика полягає в склінні і покрівлі (м'які та шиферні, металочерепиця)», - розповів він.

За його словами, допомогу Слов'янську готові надати донорські організації, у тому числі ООН.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 липня міністр оборони України генерал-полковник Валерій Гелетей і начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Віктор Муженко доповіли Президентові, що над міськрадою Слов'янська піднято Державний прапор України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

16