Українська влада не має наміру припиняти операцію проти членів незаконних збройних формувань у районі Донецька на час проведення розслідування причин катастрофи малайзійського «Боїнга», оскільки місце катастрофи розташоване досить далеко від району бойових дій. Про це в інтерв'ю ВВС заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що вважає своїм пріоритетом визволення України від НЗФ. «Є українці, яким загрожує небезпека. Ці проросійські бунтівники їх убивають. Я не можу чекати. Відповідальність за долю цих людей лежить на уряді і Президенті», - сказав він.

При цьому український прем'єр підкреслив, що влада заявила про припинення вогню на території, де впав пасажирський авіалайнер.

«Оголошене припинення вогню передбачає створення гуманітарних коридорів для доступу до місця катастрофи. Але від бойовиків залежатиме, чи дозволять вони зібрати докази», - сказав Яценюк.

Глава уряду заявив, що Антитерористична операція триватиме, однак при цьому влада намагатиметься звести до мінімуму втрати серед мирного населення, повідомляє «УНІАН».

«Ми звільнили кілька міст і сільських районів. Тепер Донецьк ізольований, він став новою укріпленою базою бойовиків. Ми зробимо все можливе для збереження кожного людського життя і для визволення Донецька», - сказав Яценюк.

На запитання, чи готовий він з повною упевненістю сказати, що український Су-25 збили російські ВПС, Яценюк відповів: «Ми всі знаємо, хто за усім цим стоїть. Ми знаємо, хто постачає озброєння, хто фінансує, хто підтримує проросійських найманців, хто надає систему СА-11 («Бук»), яка збила пасажирський літак MH17».

«Це правда, і я хочу, щоб світ знав правду», - додав український прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко доручив українським силовикам припинити бойові дії та військові операції в радіусі 40 км від місця падіння малайзійського авіалайнера.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

455