На кордоні з Україною тривають провокації з боку збройних сил Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Так, згідно з повідомленням, о 16.20 23.07.2014 в пункті пропуску «Грайворон» (РФ) (навпроти Сумської області) колона російської військової техніки з прапорами збройних сил РФ, сім БТР, два БРДМ на великій швидкості, виїхала на нейтральну смугу пункту пропуску.

Після приведення особового складу українського пункту пропуску «Велика Писарівка» до бою, зазначена колона повернулася назад на територію РФ.

Крім цього, продовжується нарощування військових угруповань ЗС РФ у прикордонних районах навпроти Харківської області.

«У дитячому таборі «Світлячок», який знаходиться на північно-східній околиці с. Головчино Бєлгородської області РФ (15 км від державного кордону) розміщено близько 5 БТР, 3 танки, 3 автомобілі забезпечення зв'язку, 10 вантажних автомобілів «Урал», кілька тягачів з технікою, накритою брезентом», - йдеться в повідомленні.

За наявною інформацією відомства, у таборі перебуває близько 500 військовослужбовців ЗС РФ.

Також у середу, 23 липня, на території РФ на напрямку с. Безіменний (РФ) - с. Лемещено (Україна) спостерігався рух військової колони, яка складалася із семи БТР з прапорами РФ. Колона, звернувши з асфальтової дороги, пішла вздовж російсько-українського кордону (навпроти Сумської області).

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом