Підконтрольні губернатору Дніпропетровської області Ігорю Коломойському мережі АЗС «Авіас» і ANP сьогодні з 12 години дня перестали відпускати пальне.

«З 12 години дня 1500 заправок перестали продавати бензин», - йдеться в повідомленні, передає «ДеПо».

У «Авіас» інформацію про зупинку роботи АЗС підтверджують.

«Заправки працюють, але бензин ми дійсно не відпускаємо, - повідомили в компанії. - У нас проходить інвентаризація. Коли вона закінчиться, я сказати не можу».

На АЗС інших мереж бензин відпускається без будь-яких проблем, щоправда, через ситуацію на заправках «Привату» виник невеликий ажіотаж.

«Наше джерело в державній газодобувній компанії «Укргазвидобування» вважає, що причина зупинки мережі АЗС - законопроект Кабінету Міністрів про збільшення до 70% ставки плати за користування надрами при видобутку нафти і газу, який реалізується не для потреб населення», - йдеться в повідомленні.

Нині плата за користування надрами становить 28% від його вартості для газу з глибини до 5 км і 15% від його вартості з глибини понад 5 км.

«Підвищення є невигідним Укрнафті, яка підконтрольна структурам «Привату», - заявило джерело. - Тож, таким чином Коломойський намагається домогтися від уряду скасування цього рішення. Адже зупинка 1500 заправок може спричинити паніку на ринку».

Повідомляється, що проект постанови з'явився на поточному тижні й може бути ухвалений на одному з найближчих засідань уряду.

У той же час, заступник голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов заявив, що заправки скоро відчиняться.

«На заправках переоблік товару! Ні підвищення цін, ні паливної кризи, нічого страшного! Скоро відчиняться заправки», - написав Філатов на своїй сторінці в Facebook.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом