Ратифікацію Угоди з ЄС перенесли через переговори з Європою і Росією, а також нинішній режим торгівлі з ЄС. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політолог Олександр Палій.

«Думаю, що хвилюватися щодо перенесення ратифікації не варто, все йде за планом. Зараз проходять консультації з європейцями і росіянами. Але Угода підписана і почне діяти з моменту ратифікації Україною та Європарламентом, назад дороги вже немає», - сказав Палій.

Політолог нагадав, що в Адміністрації Президента посилаються на значні економічні втрати у разі ратифікації влітку.

«Ми чекатимемо до вересня частково через переговори з Європою і Росією, частково через те, що у разі негайної ратифікації ми втратимо режим особливого сприяння, який ЄС нам надав до листопада. Якщо ми ратифікуємо – то  перейдемо в іншу фазу відносин і до нинішнього режиму, що дає нам пільги без будь-яких зобов'язань, уже не повернемося», - пояснив він.

Нагадаємо, що Адміністрація Президента має намір ще на місяць відкласти спрямування до Верховної Ради пакета документів для ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС. За цей час в АП сподіваються заощадити 280 млн грн.


 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом