Занепокоєння Російської Федерації пов'язане з імплементацією, а не ратифікацією Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом.

Про це 23 липня повідомив на брифінгу заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич.

За його словами, 21 липня російська сторона передала Україні «перелік конкретних занепокоєностей щодо можливих негативних наслідків імплементації угоди для економіки Російської Федерації, а також українсько-російських торговельних відносин», які нині вивчаються українськими експертами.

«Варто зазначити, що навіть з точки зору цих ризиків, які Росія передала українській стороні, йдеться не про якісь затримки у процесі ратифікації угоди, а вже про сам процес її імплементації», - заявив Зварич, повідомляє «УНІАН».

Як повідомляв ForUm, глава Міністерства економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв заявив про те, що Росія відмовиться від консультацій з Україною щодо тексту Угоди про асоціацію з Євросоюзом і зробить односторонні дії щодо захисту своїх національних економічних інтересів, якщо Київ піде на ратифікацію Угоди.

В Адміністрації Президента України від 23 липня наголосили, що процес ратифікації має завершитися до вересня і відкинули звинувачення у затягуванні процесу.

При цьому голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Григорій Немиря заявив, що на 12 вересня запланований другий раунд тристоронніх консультацій між Україною, ЄС та Російською Федерацією, на яких Росія планує домогтися внесення змін до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом