Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) повідомляє, що внутрішнє переміщення осіб з Луганської та Донецької областей триває.

«Чисельність переміщених осіб зі сходу України різко зросла з 2,6 тис. осіб станом на 6 червня до 80,3 тис. станом на 18 липня 2014 року», - сказано в повідомленні УВКБ ООН, передає «Інтерфакс-Україна».

Згідно з інформацією, Агентство продовжує надавати гуманітарну допомогу найбільш вразливим верствам населення, які повертаються в Слов'янськ (Донецька обл.). «За різними оцінками, більше половини населення міста залишили свої будинки з початку конфлікту. Близько 15 тис. із них повернулися в Слов'янськ за період з 5 липня», - сказано в повідомленні.

В УВКБ зазначили, що насамперед гуманітарна допомога надається тим сім'ям, чиї будинки або квартири були пошкоджені або повністю знищені внаслідок збройного конфлікту.

Як раніше повідомляв ForUm, урядом прийнято рішення про створення державної служби, яка займатиметься питаннями тимчасово переміщених осіб зі Сходу України та АР Крим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27