У середу, 23 липня, в Російську Федерацію вилетить літак з військовими медиками, який забере частину поранених українських військовослужбовців з госпіталів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України з посиланням на директора військово-медичного департаменту силового відомства Віталія Андронатія.

«Завтра в Російську Федерацію вилітає реанімаційно-операційний літак Повітряних сил Збройних сил України Ан-26 «Віта» з медичною бригадою, який забере частину українських військовослужбовців з російських госпіталів», - сказав він на брифінгу у вівторок.

За словами Андронатія, в Росії у трьох лікарнях нині перебувають 22 українських військовослужбовців. З них четверо - у важкому стані, один - у комі. Двоє українських військовослужбовців померли в російських госпіталях.

Також, за інформацією директора департаменту, літак насамперед забере більшість поранених легкої і середньої тяжкості.

Представник Міноборони зазначив, що нині вивчається стан здоров'я важких поранених, які перебувають у реанімації. За його словами, важкопоранених перевезуть до України в п'ятницю, якщо вони будуть транспортабельні, «домовленості між Росією та Україною з цього приводу вже є».

Як повідомляв ForUm, раніше стало відомо, що у Росії перебувають 22 поранених українських військовослужбовців, заявив директор військово-медичного департаменту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30