Україна розраховує отримати від США 300 тисяч аптечок для військовослужбовців. Про це сьогодні, 22 липня, повідомив директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України полковник медичної служби Віталій Андронатій на брифінгу у Головному військово-медичному госпіталі.

«Ми розраховуємо на гуманітарну допомогу, яку нам дають американці. З Америки вже надійшло понад 2,5 тисячі, але ми запланували до 300 тисяч таких аптечок. У цих аптечках нам подобається чохол і джгут, оскільки американські джгути в сучасних умовах ефективніші, ніж наші гумові», - сказав Андронатій, повідомляє прес-служба Міноборони.

Також полковник медичної служби повідомив, що триває робота щодо постачання кровоспинних препаратів, зокрема, «Гемостопа», який являє собою бинтову пов'язку, просочену хітозаном. Через тиждень до військ будуть спрямовані перші 20 тисяч препаратів.

За словами Андронатія, начальник Генерального штабу ЗС України прийняв рішення перекомплектувати аптечки військовослужбовців радянського стандарту, вилучивши з них непотрібні антидоти проти радіації та хімічних речовин. Таким чином, в аптечці залишили два перев'язувальні пакети, кровоспинний джгут і антишоковий засіб.

«Цим засобом у нас був «Буторфанол», який нам постачав горлівський «Стирол», але зараз він заблокований, виробництво знищено, тому ми переходимо на інший препарат - «Налбуфін», який є синтетичним морфієм, він ще ефективніший», - зазначив полковник медичної служби.

Він також зазначив, що головною проблемою з аптечками є чохол, який коштує 200 грн, тобто його вартість удвічі дорожча, ніж сам вміст аптечки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44