У міністерстві закордонних справ Росії розраховують на передачу «чорних скриньок» з малайзійського «Боїнга-777» експертам Міжнародної організації цивільної авіації - ICAO.

Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

«Висловлюємо задоволення у зв'язку з передачею ополченцями «чорних скриньок» представникам Малайзії. Розраховуємо, що згодом вони будуть передані міжнародній групі експертів під егідою ICAO, в роботі якої готова взяти участь і російська сторона», - сказано в повідомленні.

При цьому російські дипломати зазначають, що «в результаті роботи Контактної групи вирішені практичні питання, пов'язані з відправкою останків тіл загиблих з району падіння літака в Харків».

«При цьому переконані, що припинення бойових дій у зоні падіння літака, як і в цілому на сході України стало б гарантією неповторення подібних трагедій, зберегло б життя мирних громадян», - повідомляють у російському зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв ForUm, державна комісія з розслідування катастрофи «Боїнга-777» «Малайзійських авіаліній» 22 липня заявила про те, що Нідерланди після прийняття рішення про розслідування Королівством авіакатастрофи можуть відправити «чорні скриньки» для розшифровки в бюро розслідування Великобританії.

17 липня на території України розбився «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», який летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

109