У Криму в селі Мармурове Сімферопольського району невідомі спалили житло Архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента ввечері 21 липня.

Про це Forum'у повідомили в прес-службі Київського Патріархату Української Православної Церкви.

У прес-службі наголошують, що розцінюють цей акт як залякування і тиск на духовенство УПЦ КП у Криму.

Також зазначається, що поряд із будинком Архієпископа розташований храм на честь Преображення Господнього УПЦ КП, територія якого є приватною власністю владики Климента. При цьому сам владика розцінює те, що сталося, як попередження про те, що наступним можуть підпалити сам храм.

«Після подій у селі Перевальне (представники «кримської самооборони» забрали в Української Православної Церкви Київського патріархату храм Покрови Святої Богородиці) почалися систематичні зазіхання на наше майно», - сказав Архієпископ Климент.

Прес-служба УПЦ КП наголошує, що Архієпископ уже звернувся із заявою про підпал у кримську міліцію, проте там, за його словами, відмовляються починати слідство.

Архієпископ також не виключає, що до процесу посягань на храми УПЦ КП мають стосунок представники Сімферопольської і Кримської єпархії Московського патріархату, які «завжди нетерпимо ставилися до присутності Київського патріархату в Криму».

В УПЦ КП наголошують, що з часу анексії Криму Росією напади на духовенство і храми Київського Патріархату в Криму набули системного характеру.

«Можемо констатувати, що такі події свідчать про відсутність свободи віросповідання в окупованому Криму», - підсумовують у Київському Патріархаті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42