Парламент підтримає другий секвестр бюджету-2014 після того, як уряд відзвітує за використання коштів, вивільнених на оборону України під час першого перегляду бюджету, а також обґрунтує нові пропозиції. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив народний депутат Сергій Лабазюк.

Політик підкреслив, що під час проведення першого секвестру бюджету-2014 прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк наполягав на необхідності спрощення низки, в тому числі соціальних статей для вивільнення коштів на оборону.

«Тоді було прийнято політичне рішення, але сьогодні, коли знову хочуть провести секвестр, наша позиція тверда. Поки не прийдуть прем'єр-міністр України, міністр фінансів і міністр економіки, чітко по поличках все не розкладуть, не розкажуть, куди пішли попередні 12 мільярдів, голосувати ще один перегляд держбюджету не можна», - підкреслив він.

Крім того, за словами Лабазюка, пропозиції Кабінету Міністрів щодо перегляду держбюджету повинні бути вивчені у профільних комітетах Верховної Ради.

«Також Кабмін повинен обґрунтувати, з яких статей і чому вони пропонують забрати», - додав він.

Парламентарій вважає, що замість того, щоб урізати соціальні статті бюджету, варто було б вивчити інші варіанти.

Наприклад, за його словами, на сьогодні зекономлено близько мільярда у вугільній галузі. «Ці кошти, можливо, варто було б скерувати на армію», - запропонував він.

Також політик вважає за недоцільне у сьогоднішніх умовах витрачати 1,5 мільярда на проведення позачергових парламентських виборів. «Хіба у нас є зараз зайві півтора мільярда? Ми розбалансуємо до кінця державу. Виходить, що один кандидат буде приїжджати з 50 «самооборонівцями» на округ, інший - з 50 бійцями в балаклаві. У кожному маленькому селі ми доведемо до бійок, замість того щоб кошти відправити на схід, зупинити масову загибель людей», - резюмував він.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196