Ситуацію, що склалася в Донецькій області, цілком можна назвати гуманітарною катастрофою, повідомила в коментарі Forum'у голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я, народний депутат Тетяна Бахтеєва.

«Зараз вкрай критична ситуація склалася - гуманітарна катастрофа. Наприклад, взяти відсутність води, коли її подають лише протягом трьох годин, і то не у всіх містах і не у всіх районах», - сказала вона.

За словами парламентарія, місцеві жителі змушені проводити ночі в укриттях через безперервні бойові дії.

«Протягом останніх двох тижнів жителі Донецька проводять ночі в підвалах. Люди збираються там з маленькими дітьми, беручи з собою тільки необхідне», - зазначила політика.

Також Бахтєєва наголосила на гострій нестачі медикаментів та перев'язувальних матеріалів у медустановах. За її словами, до лікарень області надходить дуже багато поранених, тому запаси перев'язувальних матеріалів закінчуються.

«Лише за вчорашній день (у Донецьку, - Ред.) загинуло 5 мирних жителів, близько 15 поранені», - поінформувала вона.

У той же час, за словами нардепа, в місті намітився дефіцит деяких продуктів харчування, зокрема хліба і молока.

Бахтеєва наголосила, що найбільше донеччанам допомагають міжнародні благодійні організації та волонтери.

«Зараз велика допомога йде через Червоний хрест, через громадські організації, але є законодавча база, яка не дозволяє гуманітарні вантажі ввозити на територію України. В цьому теж є заковика. Більше говорять про нові вибори, про політику, але ніхто не каже, що йде війна», - резюмувала вона.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

726