Минулої ночі ряд позицій українських прикордонників був обстріляний з території Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Так, згідно з повідомленням, з 23.50 21 липня по 00.30 22 липня на ділянці відділу прикордонної служби «Станично-Луганське» (Луганська обл.) здійснено мінометний обстріл позицій прикордонників з території Росії (близько 40 пострілів), після чого техніка, судячи з шуму двигунів, вирушила вглиб території Росії.

Внаслідок обстрілу загиблих немає, одного прикордонника поранено, троє - отримали контузію.

«З 03.30 до 04.00 22 липня був здійснений повторний обстріл позицій з реактивних систем залпового вогню «Град» (до 7 залпів). Втрат особового складу немає», - додали в прес-службі.

Згідно з даними відомства, всього протягом ночі члени незаконних збройних формувань обстрілювали позиції прикордонників з артилерійської зброї і мінометів близько 7 разів.

Крім того, в районі с. Шевченкового прикордонниками виявлено сліди заїзду з території Росії до 14 автомобілів з метою застосування реактивних систем «Град», які зайняли позиції в полі та стріляли по позиціях українських сил (про що свідчать сліди на землі і спалена трава).

Факт порушення державного кордону задокументований, відповідні фото- та відеоматеріали будуть спрямовані в Міністерство закордонних справ України і російської сторони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом