МВС отримало неспростовні докази, що самопроголошені «ЛНР» і «ДНР» ведуть переговори про отримання з Росії партії фосфорних боєприпасів для використання в установках залпового вогню «Град».

Про це заявив радник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляє МВС України.

За його словами, члени НЗФ планують використовувати фосфорні боєприпаси в установках залпового вогню «Град». Геращенко не виключив, що боєприпаси можуть бути використані для обстрілу мирних жителів з метою звинуватити у загибелі їх українську армію.

«Ці докази будуть найближчим часом передані до Ради Безпеки ООН та ОБСЄ для фіксації чергового факту прямої підтримки НЗФ з боку Російської Федерації, оскільки фосфорні боєприпаси для установок залпового вогню в будь-якому магазині не купиш», - зазначив Антон Геращенко.

У МВС нагадали, що використання фосфорних боєприпасів, заборонених Міжнародними Конвенціями, недопустимо, а особи, причетні до завезення на територію України та використання їх проти мирних жителів та українських військових, будуть засуджені судом до довічних строків позбавлення волі.

Раніше в російських ЗМІ з'являлися повідомлення про нібито застосування українськими військовими фосфорних бомб проти мирного населення, однак перевірити ці відомості на достовірність не було можливим.

Використання фосфорних боєприпасів заборонено Протоколом ІІІ до Конвенції про заборону або обмеження конкретних видів звичайної зброї, які можуть вважатися такими, що завдають надмірних пошкоджень або мають невибіркову дію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209