Третій етап часткової мобілізації дозволить провести невелику ротацію серед сил антитерористичної операції, а також відправити у відпустку певну кількість задіяних в АТО військовослужбовців.

Як передає кореспондент Forum'у, про це на пленарному засіданні Верховної Ради України повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій.

«Міністерство оборони розробило систему відпусток, коли для частини солдатів передбачено відпустку у вигляді відрядження додому як певної форми відпочинку і заміни для хлопців, але саме проведення мобілізації дозволить провести хоча б часткову ротацію, тому що багато підрозділів з початку бойових дій перебувають на фронті вже кілька місяців. Це надзвичайно складно психологічно, це надзвичайно складно морально», - зазначив він.

При цьому Парубій підкреслив, що саме третя «хвиля» мобілізації дозволить виснаженим учасникам АТО отримати перепочинок за рахунок ротації сил.

Як повідомляв ForUm, парламент підтримав проведення третього етапу часткової мобілізації в Україні.

Раніше перший заступник глави Адміністрації Президента Геннадій Зубко повідомив, що указ Президента про часткову мобілізацію не передбачає ротації учасників антитерористичної операції.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом