Протягом останнього місяця групи розмінування Збройних Сил України виявили і знешкодили понад 300 вибухонебезпечних предметів у зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Згідно з повідомленням, за минулий місяць саперам доводилося мати справу з великою кількістю розтяжок, залишених членами незаконних збройних формувань, боєприпасів і мін, що не розірвалися.

«Нещодавно наші фахівці знищили тонну тротилу, яку ми виявили на базі, залишеній НЗФ у Слов'янську. Тут же було знайдено хімічну лабораторію НЗФ з поставленим на конвеєр виробництвом фугасів, осколкових гранат, саморобних вибухонебезпечних предметів. Залишки хімічних реактивів, серед яких алюмінієва пудра, сіра, порох, передано фахівцям ДСНСС», - цитує прес-служба відомства начальника групи розмінування Артема Панютина.

Як зазначили в прес-службі, судячи з «виробів», з якими саперам доводилося мати справу, у НЗФ мінну війну ведуть справжні професіонали, яких підготували не в терміновому порядку.

«Це - інженери, хіміки, електрики, які навчалися по 3-4 роки постійною практикою. На озброєнні НЗФ поряд зі звичними - сучасні міни, яких немає у Збройних Сил України», - повідомили в Міноборони.

За офіційними даними груп розмінування сил АТО, протягом усього останнього місяця вони виявили і знешкодили понад 300 вибухонебезпечних предметів, третина з яких - саморобні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом