Підрозділи Збройних Сил України, які залучені в антитерористичну операцію на сході України, контролюють ситуацію і набувають переваги.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Згідно з повідомленням відомства, найбільш складна ситуація залишається в пунктах Луганськ (аеропорт), Донецьк, Сєверодонецьк, Лисичанськ, Краснодон, Сніжне, Антрацит, Алчевськ, Тарані, Попасна та в прикордонній зоні. Протягом доби членами незаконних збройних формувань здійснено двадцять п'ять обстрілів блокпостів і позицій підрозділів, залучених до АТО.

У відомстві зазначили, що за вчорашній день сили АТО провели в Луганську операцію, завдяки якій НЗФ залишилися відрізаними від постачання зброї.

«Вони чинять шалений опір. Аеродром «Луганськ» забезпечений боєприпасами, матеріально-технічними засобами, але сили НЗФ були витіснені звідти», - йдеться в повідомленні.

Крім того, підрозділи АТО частково заблокували місто Лисичанськ.

«Протягом ночі НЗФ зробили кілька спроб виходу. Внаслідок бойових зіткнень сили АТО знищили техніку та живу силу противника. Майже 30 членів НЗФ взяли в полон», - уточнили у відомстві.

Також з півночі під контроль військових АТО взято периметр поблизу населеного пункту Рубіжне, вживається заходів щодо зачистки території.

У Міноборони повідомили, що вночі з боку населеного пункту Гостра Могила НЗФ було здійснено обстріл аеродрому Луганськ з реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град», серед українських силовиків втрат немає.

Також протягом доби в районі населених пунктів Предтечине та Кодима зі стрілецької зброї НЗФ обстріляли блокпости, де несуть службу сили АТО. Військові відкрили вогонь у відповідь.

На деяких східних напрямках ситуація характеризується активною діяльністю НЗФ.

«НЗФ намагаються утримати під своїм контролем міста Донецьк, Горлівка, Авдіївка. Однак підрозділи, що беруть участь в АТО, дають гідну відсіч озброєним бойовикам», - зазначили в оборонному відомстві.

У свою чергу, на західних рубежах ущільнюється кільце навколо Донецька і Горлівки. «Військові зайняли значну територію між Артемівськом, Горлівкою, Костянтинівкою. Розширюється зона контролю навколо аеродрому Донецьк, що дозволяє підрозділам АТО вирішувати питання забезпечення наземним шляхом і суттєво підриває позиції бойовиків у цьому напрямку. Загалом за трьома напрямками сили АТО контролюють ситуацію й отримують перевагу в регіоні», - підкреслили в Міноборони.

Згідно з даними відомства, НЗФ зосередили основні зусилля на утриманні передмість Лисичанська, Попасної і підступах до них. На цьому напрямку тривають активні бойові дії. Крім того, НЗФ намагаються утримати під контролем ділянки районів населених пунктів Успенка, Маринівка, Дякове.

Як повідомляв ForUm, раніше стало відомо, що ввечері 20 липня сили АТО взяли в полон 23 членів незаконних військових формувань, які намагалися прорватися з міста Лисичанськ Донецької області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

545