Президент України Петро Порошенко доручив українським силовикам припинити бойові дії та військові операції в радіусі 40 км від місця падіння малайзійського авіалайнера.

Про це він заявив під час відвідування посольства Малайзії в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Я дав доручення: негайно в радіусі 40 кілометрів від місця трагедії українські військовослужбовці не повинні проводити операції і не повинні відкривати вогонь», - зазначив він.

Крім того, Президент розпорядився запросити російських експертів до розслідування причин авіакатастрофи в Донецькій області.

«Я, як український Президент, з перших же хвилин запросив представників країн, які постраждали, насамперед - представників Нідерландів, Малайзії, Німеччини, Великобританії, Австралії, США, і дав доручення запросити російського представника. Для того щоб усе це відбувалося максимально прозоро», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» Malaysian Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом