Члени незаконних збройних формувань досі не пустили на місце падіння збитого малайзійського літака в Донецькій області ні урядову комісію, ні експертів, ні слідчі групи. Про це віце-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час зустрічі з послами країн, чиї громадяни загинули внаслідок катастрофи.

«Нас навмисно не допускають і блокують будь-які наші дії для того, щоб приховати і знищити докази злочину. Є інформація, що вчора недовго на місці працювали представники ОБСЄ та фахівці національного бюро розслідувань, однак попереджувальними пострілами в повітря члени НЗФ змусили їх залишити територію», - сказав Гройсман, повідомляє урядовий портал.

Він також додав, що на місці працюють рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій, які виконують пошукові операції під дулами автоматів.

Нагадаємо, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» Malaysian Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

У Кабінеті Міністрів України заявили, що члени незаконних збройних формувань намагаються знищити докази причетності до збитого «Боїнга».

Спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що Україна не отримала жодної «чорної скриньки» з «Боїнга», який розбився.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом