Україна зацікавлена в максимальній відкритості процесу розслідування катастрофи літака «Боїнг-777» Malaysia Airlines. Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив у ході зустрічі з главою МЗС Нідерландів Франсом Тіммермансом, повідомляє урядовий портал.

Яценюк висловив глибокі співчуття народу Нідерландів у зв'язку з трагедією з літаком. «Наші молитви з сім'ями, які втратили своїх близьких», - сказав він.

«Це жахливий акт насильства», - підкреслив він.

Яценюк нагадав, що Україна ініціювала міжнародне розслідування катастрофи MH17 і закликає уряди взяти в ньому участь. Україна очолить цей процес. «Ми хочемо бути максимально відкритими», - сказав прем'єр.

Він зазначив, що члени НЗФ намагаються знищити докази «міжнародного злочину».

«Уряд України відправив на місце катастрофи групу фахівців з Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами, однак їм не було надано можливості зібрати докази. Їм дозволили пробути там менше години і змусили залишити місце катастрофи, погрожуючи взяти їх у заручники», - розповів Яценюк.

Крім того, за його словами, НЗФ відмовляються допустити міжнародних фахівців та представників іноземних урядів на місце падіння літака.

Нагадаємо, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» Malaysian Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

У Кабінеті Міністрів України заявили, що члени незаконних збройних формувань намагаються знищити докази причетності до збитого «Боїнга».

Спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що Україна не отримала жодної «чорної скриньки» з «Боїнга», який розбився.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом