Донецька обласна державна адміністрація заявляє, що члени незаконних збройних формувань мають намір вивезти залишки літака «Боїнг-777» Malaysia Airlines в невідомому поки що напрямку. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті ОДА.

«НЗФ пригнали до місця катастрофи важку техніку і мають намір вивезти залишки авіалайнера в невідомому поки що напрямку», - зазначили в ОДА.

У відомстві також поінформували, що в ніч на 19 липня члени НЗФ вивезли з місця падіння «Боїнга» останки 37 загиблих.

«Озброєні люди відтіснили з місця аварії представників українських органів влади - ДСНС, МВС, прокуратури. Тіла загиблих були завантажені в тентовані вантажівки і доставлені в Донецьке обласне бюро судово-медичної експертизи (м. Донецьк, пр-т Ілліча, 14). Члени НЗФ примусили персонал медустанови почати роботу зі забору генетичного матеріалу для початку процедури ідентифікації тіл», - йдеться повідомленні.

ОДА закликає представників так званої ДНР припинити мародерство і самоуправство на місці катастрофи літака.

«Закликаємо ДНР негайно припинити мародерство і самоуправство, а також забезпечити доступ до місця події представників української влади, іноземних фахівців, представників міжнародних організацій. Донецька обласна адміністрація розцінює ці дії як відкриту спробу приховати докази і перешкодити процедурі розслідування», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» Malaysian Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту було 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

У Кабінеті Міністрів України заявили, що члени незаконних збройних формувань намагаються знищити докази причетності до збитого «Боїнга».

Спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що Україна не отримала жодної «чорної скриньки» з «Боїнга», який розбився.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

82