Українська сторона не має у розпорядженні жодної «чорної скриньки» з літака «Боїнг-777» Malaysia Airlines, що зазнав катастрофи, заявляє спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Українська сторона не отримала жодної «чорної скриньки». Це офіційна інформація. У нас немає жодної», - сказав він на брифінгу в суботу, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Лисенко зазначив, що рятувальники через тиск членів НЗФ не можуть зібрати речові докази. За його словами, всі докази авіакатастрофи, в тому числі і тіла загиблих, перебувають у руках членів НЗФ і не передаються українській стороні.

«Наші рятувальники працюють під загрозою з боку НЗФ. Скільки і куди перевезено (тіл та останків. - Ред.) - у нас такої інформації немає», - додав Лисенко.

Нагадаємо, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» Malaysian Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту було 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

У Кабінеті Міністрів України заявили, що члени незаконних збройних формувань намагаються знищити докази причетності до збитого «Боїнга».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом