Російська Федерація повинна усвідомити персональну відповідальність за трагедію з пасажирським літаком «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що є міжнародним злочином, скоєним незаконними збройними формуваннями за фінансової підтримки Росії.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк 18 липня під час селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій з питань реалізації плану мобілізаційних заходів, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

«Жахлива трагедія, яка сталася вчора, засвідчила тільки одне - це міжнародні злочинці, які повинні понести відповідальність і предстати перед судом. Росія, яка фінансує і підтримує цих злочинців, повинна нарешті усвідомити свою персональну відповідальність за те, що цими бандитами скоєно міжнародний злочин проти людяності», - заявив Яценюк.

За його словами, уряд почав незалежне розслідування катастрофи, Україна також звернулася до урядів інших країн з тим, щоб провести міжнародне розслідування трагедії, яка є «терористичним актом».

«Ми діятимемо виключно в рамках міжнародного права. Ми зберемо всі докази. Ми проведемо всі експертизи, залучимо міжнародне співтовариство. Світ повинен знати реальне ім'я злочинців, і світ повинен знати ті країни, а, точніше, ту країну, яка підтримує цих бандитів», - заявив Яценюк.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи в Донецькій області України.

На борту лайнера перебувало 298 осіб. Імовірно, всі вони загинули.

За словами постійного представника в ООН Юрія Сергєєва, Україна надасть докази причетності Російської Федерації до катастрофи «Боїнга-777» на засіданні Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, який відбудеться 18 липня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом