Українські виробники повинні бути готові до повного обмеження торгівлі з Росією в двосторонньому форматі, внаслідок чого вітчизняні виробники можуть отримати збитки від зменшення експорту в обсязі близько 5 млрд дол. Про це в п'ятницю заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Мій прогноз: потрібно готуватися до того, що у нас буде практично повне обмеження торгівлі з Росією в двосторонньому форматі», - сказав він.

Яценюк наголосив, що в ситуації, коли західні країни запроваджують санкції проти Росії та обмеження у двосторонній торгівлі, зазнаючи збитків для своїх країн, неправильно з українського боку «думати, що воно все і так пройде», повідомляє «УНІАН».

«Я розумію, що Росія - це не єдиний ринок у світі, куди українська продукція має постачатися. Уряд готовий зробити все, щоб ми за короткий термін диверсифікували ринок збуту», - зазначив прем'єр-міністр.

Яценюк також повідомив, що вже зараз багато українських компаній успішно виходять на інші ринки збуту, заробляють, не постачаючи продукцію в Росію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54