Російські авіакомпанії припиняють використання повітряного простору України для виконання транзитних польотів, про це йдеться в повідомленні Росавіації.

«У зв'язку з катастрофою літака Boeing-777-200 «Малайзійських авіаліній» поблизу державного кордону з Російською Федерацією в період проведення бойових дій в Україні вітчизняні авіакомпанії припиняють виконання транзитних польотів з використанням повітряного простору держави. Маршрути прокладаються в обхід України через Російську Федерацію з подальшим виходом у повітряний простір інших суміжних держав, які гарантують безпечний проліт через свою територію», - йдеться в повідомленні відомства, передає «ИТАР-ТАСС».

У Росавіації нагадали, що наразі російські авіакомпанії приймають рішення про скасування або продовження регулярного сполучення з пунктами на території України. Так, ВАТ «Аерофлот - російські авіалінії» 17 липня скасувало два рейси в Одесу та Київ і 18 липня - один регулярний рейс до Києва.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» «Малазійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи в Донецькій області України.

Розпорядженням керівництва Європейської організації з безпеки повітряної навігації (Eurocontrol) повітряний простір України закрито для польотів літаків цивільної авіації.

Українська авіавлада закрила авіаційний простір над сходом України після катастрофи малазійського авіалайнера «Боїнг-777».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35