Колишній перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов висловив співчуття родичам всіх загиблих унаслідок катастрофи літака «Боїнг-777» Малазійських авіаліній в Донецькій області.

«У моїй країні сталася трагедія. В небі над Україною був збитий пасажирський лайнер, що виконував рейс Амстердам-Куала-Лумпур. Загинуло 295 мирних громадян, серед яких жінки, діти. Я приношу свої щирі співчуття родичам усіх загиблих. Разом із мільйонами українців, мешканцями всіх країн світу, тужу за жертвами страшної трагедії», - йдеться в заяві.

За словами Арбузова, нинішній тиждень став особливо чорним. «Трагедія в московському метро, загострення ситуації на Близькому Сході, катастрофа малазійського літака. Ці події відгукуються болем у серцях жителів України, Росії, країн близького і далекого зарубіжжя», - зазначив він.

Арбузов переконаний, що необхідно провести ретельне незалежне розслідування того, що сталося в небі над Україною.

«Вважаю, що така комісія обов'язково повинна працювати за участю міжнародних фахівців. Вірю, що винні в трагедії будуть знайдені і покарані. Як будуть покарані і ті, хто легковажно дозволив польоти цивільної авіації над територією, де йдуть бойові дії», - йдеться в заяві.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» Малазійських авіаліній, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія) зазнав катастрофи в Донецькій області України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

339