Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення заборонила провайдерам програмних послуг транслювати російський телеканал «ТВ Центр». Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.

«За результатами офіційного моніторингу іноземної програми «ТВ Центр» - Інтернешнл, так званий TVCI, було прийнято рішення визнати його зміст таким, що не відповідає європейській конвенції з транскордонного мовлення. І тому провайдерам програмних послуг тимчасово, до прийняття Нацрадою додаткового рішення щодо цього питання, негайно припинити трансляцію іноземної програми «ТВ Центр», - зазначив він.

За словами Артеменка, в даних моніторингу зафіксовано розповсюдження неправдивої та спотвореної інформації, розпалювання ворожнечі програмами «ТВ Центр».

Артеменко також зазначив, що про таке рішення Національну раду просили самі провайдери.

Як раніше повідомляв ForUm, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має намір просити суд анулювати ліцензії провайдерів, які незаконно ретранслюють російські канали «Росія 1», «НТВ», «ТНТ», «Петербург 5», «Звезда» і «Рен ТВ».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом