У результаті чергового секвестру державного бюджету на 2014 рік показник падіння ВВП очікується на рівні 6-6,5%. Про це, як передає кореспондент Forum'у, в коментарі журналістам повідомив міністр фінансів України Олександр Шлапак.

«Будуть, на жаль (змінені макропоказники державного бюджету на 2014 рік - Ред.)», - сказав міністр.

Зокрема, за його словами, очікується падіння ВВП. «Ми очікуємо близько 6-6,5% (показник падіння ВВП - Ред.). Інфляція (становитиме - Ред.) близько 19%», - зазначив Шлапак.

При цьому, за його словами, показник дефіциту бюджету будуть намагатися утримати на колишньому рівні. «Дефіцит бюджету ми також, напевно, будемо намагатися тримати до останнього. Якщо доведеться, будемо піднімати не більш ніж на 0,5%. Але поки не плануємо», - сказав він.

Шлапак також додав, що статті соціальних виплат для людей зачіпатися не будуть. «Соціальні програми ми не рухаємо. Всі соціальні програми залишаємо», - додав міністр.

За його словами, Мінфін у межах секвестру пропонує «скорочення державного сектора». «Якщо говорити про соціальні фонди, то там є деякі скорочення», - додав він.

«Будемо скорочувати програми за окремими міністерствами і відомствами. Соціальне міністерство і силове ми не рухали. Що запропонує завтра уряд - не знаю», - резюмував Шлапак.

Він повідомив, що в ході сьогоднішнього засідання рішення щодо скорочення бюджету прийнято не було. «Завтра буде прийнято остаточно», - сказав Шлапак, зазначивши, що, очевидно, завтра відбудеться позачергове засідання Кабміну.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 17 липня, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет Міністрів розгляне на своєму засіданні секвестр державного бюджету на 2014 рік, яким передбачається скорочення соціальних видатків.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48