Міністерство закордонних справ обіцяє жорстко вести діалог з російською стороною у зв'язку з фактами застосування Збройних сил Російської Федерації проти України.

Про це 17 липня заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін за підсумками переговорів з главою МЗС Японії Фуміо Кісіда

За його словами, останній розвиток подій свідчить про «новий вимір» збройного конфлікту на сході, який для нього у деяких випадках виходить за рамки політики і моралі».

Цей «новий вимір», за словами глави МЗС, потребує залучення всього арсеналу, який є в України. Зокрема, за словами Клімкіна, МЗС у режимі реального часу інформує про ситуацію міжнародних партнерів, «і не тільки з числа ЄС», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«І, звичайно, ми будемо чітко і жорстко розмовляти з російською стороною», - заявив Клімкін.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ відреагувати на обстріл військових з території Російської Федерації.

Раніше спікер інформаційного центру Ради національної безпеки та оборони Андрій Лисенко заявив про те, що 16 липня в зоні проведення антитерористичної операції російський винищувач збив літак Су-25 українських Військово-Повітряних сил.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34