Запровадженням наступного етапу санкцій уряд США та ЄС продемонстрували єдність у підтримці України. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Хотів би почати з важливого рішення урядів США і ЄС про запровадження наступного етапу санкцій проти агресора. А саме Російської Федерації. Це не тероризм, це війна, яка розв'язана і підтримується Росією та її урядом проти України, українців, нашого сьогодення і майбутнього», - зазначив він.

Яценюк підкреслив, що спільне рішення уряду країн-членів ЄС і США показало їхню єдність у відданості і підтримці України.

«Всі спроби Росії розколоти ЄС й не дати можливість узгоджено діяти ЄС і США були приречені на поразку, настав час платити за порушення міжнародного права за військову агресію, за постачання зброї з боку Росії на територію України, за фінансування бандитів, які вбивають мирне населення і які намагаються знищити Україну. І Росія заплатить за розв'язану війну в Україні», - резюмував він.

Нагадаємо, влада США в середу запровадила нові санкції щодо російських банків і компаній, в тому числі Газпромбанку і Внєшекономбанку, а також «Роснафти» і НОВАТЕКу. Їм, зокрема, буде закритий доступ на фінансові ринки США, а американським компаніям і приватним особам буде заборонено видавати компаніям кредити терміном більш ніж на 90 днів.

Посилення санкцій щодо РФ схвалили також лідери Євросоюзу.

Президент США Барак Обама мотивував розширення санкцій тим, що Москва, на думку Вашингтона, не зробила кроків для врегулювання ситуації в Україні.

 

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

75