Сполучені Штати Америки посилили санкції щодо Росії.

Віце-спікер нижньої палати російського парламенту Сергій Неверов, помічник президента Росії Ігор Щоголєв і федеральний міністр у справах Криму Олег Савельєв увійшли до санкційного списку міністерства фінансів США.

Санкції також торкнуться низки компаній російського ОПК, до яких потрапили корпорація «Алмаз-Антей» і концерн «Калашников», НВО «Іжмаш», НВО «Базальт», «Уралвагонзавод» і ВАТ «Конструкторське бюро приладобудування». Санкції запровадили проти Феодосійського підприємства із забезпечення нафтопродуктами, повідомляє РІА «Новости».

Крім того, в списку опинилися компанії «Новатек», «Роснефть», ВЕБ і «Газпромбанк».

Самопроголошені Донецьку і Луганську народні республіки також включено до списку. Під санкції США потрапив прем'єр-міністр ДНР Олександр Бородай.

Черговий етап санкцій запроваджується через позицію Росії щодо України.

Як раніше повідомляв ForUm, США 28 квітня розширили санкційний список, включивши до нього сімох росіян та 17 компаній. Таким чином, у цьому списку - майже 50 політиків і підприємців з Росії, в тому числі Криму, та з України. ЄС у свою чергу також розширив санкційний список росіян ще на 15 осіб.

17 березня у США оприлюднили «чорний список» проти 11 російських та українських офіційних осіб. У березні-квітні список кілька разів розширявся. Наразі до нього входить кілька десятків людей, які на думку Вашингтона підривають суверенітет і територіальну цілісність України.

Крім того, США припинили співпрацю з Росією в галузі боротьби з наркотиками та космічній галузі (за винятком проекту Міжнародної космічної станції), а також ввели обмеження на постачання до Росії продукції військового і подвійного призначення.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україні не потрібні санкції проти Росії заради санкцій, Україні потрібен мир.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33