Всі партнерські відносини українських прикордонників з представниками прикордонної служби Російської Федерації на сьогодні припинено. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив на брифінгу директор Міжнародно-правового департаменту адміністрації Державної прикордонної служби України Олександр Мельников.

«На відміну від досвіду минулих років, коли наші сторони, відповідно до міждержавних домовленостей, обмінювалися інформацією, повідомляли один одного про можливі ризики, сьогодні подібні відносини стали неможливими. Причина - прикордонна служба Російської Федерації, по суті, в односторонньому порядку припинила виконувати частину своїх посадових обов'язків у плані запобігання контрабанді зброї і безконтрольному перетинанню кордону невстановленими особами», - заявив він.

Мельников також звинуватив російських колег у тому, що на всі листи, що відправляються в російську прикордонну службу з боку України з приводу фактів переміщення через кордон озброєних осіб та колон бронетехніки, а також обстрілу української території, з Росії надходять знущальні, по суті, відповіді, які зводяться до фрази «факти не підтвердилися».

 

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом