Два снаряди, випущені з боку України, розірвалися на території Росії в районі багатостороннього автомобільного пункту пропуску «Куйбишево», повідомляє «ИТАР-ТАСС» з посиланням на керівника прес-служби Південного митного управління Раяна Фарукшина.

«О 07.50 мск особовий склад митного поста був евакуйований через вибухи боєприпасів, випущених з боку суміжного поста «Маринівка» (Україна). Снаряди розірвалися за межами пункту пропуску на території Росії. Постраждалих немає», - сказав Фарукшин.

Він додав, що в ніч на середу були евакуйовані співробітники пункту пропуску «Новошахтинськ». «О 03.40 мск, почувши залпи гармат у районі українського поста «Довжанський», керівництво митного поста прийняло рішення евакуювати особовий склад у безпечне місце. О 04.20 мск, після припинення вогню, російські митники повернулися на робочі місця», - сказав Фарукшин.

Нагадаємо, 3 червня внаслідок обстрілу українського пункту пропуску «Довжанський» снаряди розірвалися на території російського КПП «Новошахтинськ».

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом обстрілу митного поста.

9 липня внаслідок розриву боєприпасу, який потрапив на територію Росії з України, постраждала худоба, що паслася в хуторі Приміуський у Ростовській області.

14 липня Слідче управління Слідчого комітету РФ по Південному федеральному округу порушило справу про замах на вбивство після обстрілу з території України. СК РФ також встановив, що 13 липня по місту з території України було випущено сім снарядів, шість з яких розірвалися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56