Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною, але має тенденцію до покращення.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«Станом на 09.00 16 липня обстановка в районі проведення АТО залишається напруженою. Найбільш складною і загостреною зберігається в містах Донецьк, Луганськ, Лисичанськ, Антрацит, Сєверодонецьк та Краснодон, де члени незаконних збройних формувань готують опорні пункти в захоплених адмінбудівлях», - йдеться в повідомленні.

За даними оборонного відомства, протягом доби члени незаконних збройних формувань 14 разів обстріляли блокпости і позиції підрозділів Збройних сил України.

Так, 15 липня НЗФ з реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град» обстріляно позиції підрозділів АТО і переправу поблизу с. Дмитрівка. Також опівночі з реактивної артилерії двічі обстріляли аеропорт у Луганську, який контролюють сили АТО.

За інформацією Міноборони, вночі тривав обстріл позицій сил АТО в районі с. Маринівка.

«Спочатку обстріл вівся з реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град», потім - з мінометів і 122-мм самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика». Вогонь вели з боку державного кордону з Російською Федерацією. Підрозділи АТО відкрили вогонь», - йдеться в повідомленні.

Сили АТО продовжують утримувати зайняті позиції. Звільнені населені пункти залишаються під контролем військових, де продовжують відновлювати інфраструктуру, надавати допомогу в налагодженні життєдіяльності громад, розмінувати будівлі та шляхи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29