Двох технічних працівників ГУП «Московський метрополітен» затримали як підозрюваних у кримінальній справі, порушеній у зв'язку з катастрофою в московському метро.

Про це повідомив офіційний представник Слідчого комітету Російської Федерації Володимир Маркін.

Зокрема, він заявив, що затримані 16 липня працівники підозрюються у порушенні вимог транспортної безпеки.

За словами Маркіна, серед затриманих - дорожній майстер служби колії ГУП «Московський метрополітен» Валерій Башкатов і помічник дорожнього майстра колії Юрій Гордов, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами представника СК РФ, обидва підозрюваних мали безпосередній стосунок до виробництва робіт з укладання стрілочного переводу на перегоні станцій «Парк Перемоги» - «Слов'янський бульвар», де сталася катастрофа, а також повинні були контролювати їх виконання. «Затримані вже допитані, найближчим часом слідство планує пред'явити їм обвинувачення та обрати запобіжний захід», - резюмував Маркін.

Як повідомляв ForUm, унаслідок аварії в московському метро 15 липня станом на ранок 16 липня загинуло 22 людини, 146 госпіталізовані.

Стало відомо, що через стрибок напруги відбулося помилкове спрацьовування сигналізації, що стало причиною різкої зупинки електропоїзда. Низка вагонів потяга зійшла з рейок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом