Співробітники спеціального батальйону міліції «Київ-1» близько 13:30 15 липня затримали секретаря Слов'янської міської ради Олександра Самсонова.

Затримання відбулося на початку наради, яку проводив у приміщенні Слов'янського міського виконавчого комітету перший заступник глави Адміністрації Президента Геннадій Зубко за участю міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та міністра інфраструктури Максима Бурбака.

На початку наради глава МВС поцікавився, чи перебуває у залі Самсонов, і, коли той підвівся, запропонував йому залишити приміщення, повідомляють «Українські Новини».

За словами Авакова, у правоохоронців є до Самсонова запитання, на які йому необхідно відповісти в слідчих органах.

«А потім прийматимемо рішення, як вибудовуватимемо відносини», - заявив Аваков. Після цього в супроводі двох співробітників спецбатальйону «Київ-1» Самсонов вийшов із зали, у фойє йому наділи наручники, а потім вивели з будівлі і посадили в патрульний автомобіль.

Як повідомляв ForUm, екс-мер Слов'янська Неля Штепа 14 липня була заарештована мінімум на два місяці.

Їй, зокрема, оголошено про підозру у вчиненні дій, передбачених ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Крім того, проводиться перевірка інформації про пособництво Штепи діяльності збройних груп на території Слов'янська та Слов'янського району.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом