Близько 1,35 млн туристів відвідали Крим з початку року, повідомила міністр курортів і туризму регіону Олена Юрченко.

За її словами, переважна більшість відпочивальників - це громадяни Росії, з початку року в Криму відпочило тільки 200 тис. громадян України.

У 2013 році 65% туристів, які відвідали Крим, становили жителі України, частка росіян у туристичному потоці не перевищувала 20%, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Юрченко зазначила, що громадяни Росії не вважають Крим місцем пляжного відпочинку, віддаючи перевагу відпочинку біля моря в Туреччині, Єгипті та Греції.

«Вони (туристи з Росії) бачать Крим насамперед як оздоровницю», - сказала Юрченко на нараді в Раді міністрів Криму у вівторок.

Міністр додала, що 65% відпочивальників, що відвідали півострів торік, добиралися до Криму залізницею з боку України, зараз туристи потрапляють на півострів головним чином морським і повітряним шляхом.

За словами Юрченко, цього року близько 80% туристів відпочивають у кримських готелях, санаторіях, пансіонатах і базах відпочинку. Частка відпочивальників у приватному секторі скоротилася до 20%. «Минулого року все було навпаки: 80% винаймали житло у приватників», - сказала міністр.

Нагадаємо, наприкінці березня Росія анексувала АР Крим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43