У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили про те, що російські ініціативи щодо відправлення спостерігачів ОБСЄ на кордон РФ та України «натрапили на неконструктивний підхід деяких делегацій ОБСЄ, насамперед Великобританії».

Про це заявив директор Департаменту інформації та друку МЗС Росії Юрій Матерій, повідомляє прес-служба російського зовнішньополітичного відомства.

«Проте, всі ці російські ініціативи знову натрапили на неконструктивний підхід деяких делегацій ОБСЄ, насамперед Великобританії. Саме ті, хто постійно нагнітає антиросійську істерію в Організації, декларуючи необхідність вжиття термінових заходів для деескалації ситуації на Південному Сході України, як показує практика, самі в цьому не зацікавлені. Так сталося і цього разу, коли фактично була зірвана можливість прийняття вже сьогодні відповідного рішення щодо відправлення спостерігачів, а саме це питання відкладено, по суті, на безрік.

Незважаючи на це російська сторона й надалі наполегливо домагатиметься реалізації цієї ініціативи, що відповідає інтересам нормалізації ситуації в Україні і спрямована на формування елементів механізму довіри», - заявив Матерій.

За його словами, на вимогу Росії оціночна місія ОБСЄ повинна виїхати в пункти пропуску на російсько-українському кордоні Донецьк і Гуково 16 липня 2014 року.

Як повідомляв ForUm, Росія запросила спостерігачів ОБСЄ на пункти пропуску Донецьк і Гуково на українсько-російському кордоні. Глава МЗС РФ Сергій Лавров відправив відповідного листа президенту Швейцарії, чинному голові ОБСЄ Дідьє Буркхальтеру. Одночасно Росія внесла в ОБСЄ проект рішення постійної ради Організації про розміщення спостерігачів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

76