Міжнародне співтовариство має переходити до більш рішучих дій у зв'язку з ситуацією на сході України. Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий в ході зустрічі з керівниками дипломатичних установ, акредитованих в Україні, повідомляє прес-служба Глави держави.

Під час зустрічі Чалий разом із міністром закордонних справ Павлом Клімкіним надав дипломатам документовані фото- та відеодокази підтримки членів незаконних збройних формувань озброєнням і важкою технікою з російської сторони.

Були наведені численні факти нелегального перетину російсько-українського кордону важкою технікою і застосування НЗФ в Донецькій та Луганській областях російської зброї і технологій.

Зокрема, Чалий повідомив про те, що транспортний літак Ан-26 Збройних сил України був збитий засобами, яких немає у НЗФ. Міністр Клімкін зазначив, що літак здійснював політ на висоті 6500 метрів і міг бути уражений тільки силами протиповітряної оборони або іншим літаком.

Чалий акцентував увагу на тому, що Україна перебуває під атакою зовнішніх сил - «це питання не тільки України, але й безпеки Європи і всього світу». «Ми відкриті до пошуку рішень, тому що Президент України Петро Порошенко - Президент миру, а не війни», - підкреслив заступник глави Адміністрації Президента, додавши, що «Україна має право захистити себе, а міжнародне співтовариство нарешті має переходити до більш рішучих дій».

Чалий звернувся до дипломатичного корпусу із закликом використовувати тільки перевірену інформацію. Він навів приклад, як російське телебачення повідомило про нібито факт знущання над дружиною і дитиною члена НЗФ, цей сюжет поширили міжнародні телеканали, але перевірка показала, що «вся ця історія - суцільна брехня і не більш ніж постановка».

Як раніше повідомляв ForUm, 14 липня в Луганській області члени незаконних збройних формувань збили військово-транспортний літак Ан-26.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

84